tiistai 23. marraskuuta 2021

Garilohi

Odotin, että tämä olisi ollut jotenkin tosi erilaisen makuista kuin graavilohi noin yleensä, mutta ei se ollut. Eipä haitannut, graavilohi on mielestäni tosi hyvää. Ehkä kalan maku itsessään on niin voimakas, että se peittää alleen riisiviinietikan ja inkiväärin. Korianteri ehkä maistui tässä kalan lisäksi eniten.




Ainekset:
300 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1 ½ tl sormisuolaa
1 tl sokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
½ rkl rypsiöljyä
30 g garia eli marinoitua inkivääriä
½ ruukkua korianteria

Hiero suola ja sokeri tasaisesti kalafileiden pintaan. Anna graavautua jääkaapissa 4 tuntia.

Pyyhi fileiden pinnat talouspaperilla. Viipaloi fileet ohuiksi siivuiksi laakealle vadille. Pirskottele riisiviinietikka kalojen pinnalle ja anna seistä 15 minuuttia huoneenlämmössä (tai pidempään jääkaapissa).

Silppua korianteri. Valuta inkiväärilastut.

Mausta kala öljyllä, inkiväärilastuilla ja korianterilla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti