Tämä oli ihan jees, mutta ehkä vähän pliisua. En oikein tiedä mitä olisin tähän kaivannut, mutta jotain ehkä kumminkin. Joka tapauksessa tahna maistui hyvin ihan tavallisen lihamurekkeen kastikkeena.
Ainekset:
1 kg munakoisoa
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl puolukoita
1 rkl sokeria
Tee munakoisoihin muutamia reikiä haarukalla. Paahda munakoisoja 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri. Jätä odottamaan.
Poista jäähtyneistä munakoisoista kannat. Kuori munakoisot. Lisää malto sipuliseokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia. Soseuta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Muhenna puolukat ja sokeri karkeaksi seokseksi. Lisää puolukkaseos munakoisotahnaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti