En tiedä, miksi tämä oli ”klassinen” (varsinkin kun en tykkää dijon-sinapista jota tähän olisi kuulunut laittaa), mutta herkullista tämä silti oli. Valkosipuli pääsee ihan oikeuksiinsa suolan kanssa survottuna.
Ainekset:
1 kg kiinteitä perunoita
6 rkl valkoviiniä
2 tl tuoretta timjamia
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sinappia
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
3 rkl ruohosipulia
Keitä perunat kypsiksi kuorineen ja kuori ne kuumina. Viipaloi perunat laakeaan astiaan. Kiehauta valkoviini ja timjami kattilassa. Kaada seos perunoiden päälle.
Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se pieneen astiaan. Sekoita joukkoon suola. Silppua ruohosipuli.
Kuumenna oliiviöljy ja punaviinietikka kiehuvaksi. Lisää sinappi, salottisipuli ja valkosipuli. Sekoita hyvin ja mausta mustapippurilla. Kaada seos perunoiden päälle. Kääntele huolellisesti niin, että kastike sekoittuu perunoihin. Ripottele pinnalle ruohosipuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti