Meinasin ensin laittaa tämän jäätelökoneeseen tekeytymään, mutta en sitten kumminkaan viitsinyt kun ei ollut kiire päästä nauttimaan jäätelöstä ja joukossa oli melko reilusti glukoosisiirappia. Eikä tämä kyllä jäätelökonetta olisi kaivannut. Koko päivän jätski sai tekeytyä pakkasessa ja iltapäivällä syödessä se oli aivan ihanaa. Tätä voisi käyttää hyvänä pohjana niin, että laittaisi mukaan vaikkapa jotain marjoja tai hedelmiä tai vaikka suklaata. Tai voisi hyvin laittaa vaikka jotain maustettua jogurttia tuon maustamattoman sijaan.
Ainekset:
3 kananmunan valkuaista
65 g Siro-sokeria
500 g maustamatonta jogurttia
100 g glukoosisiirappia
1 tl vaniljatahnaa
Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana.
Vatkaa jogurttiin glukoosisiirappi ja vaniljatahna. Kääntele sekaan valkuaisvaahto. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja nosta pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti