maanantai 29. marraskuuta 2021

Ilmafriteerattu pikagraavattu lohi ja kasvispyttipannu

Se joka väittää air fryeriä turhakkeeksi, on kyllä niin väärässä kuin vaan voi olla. Minä käytän omaani nykyään lähes päivittäin. Ja esim. lohesta tulee siellä ihan täydellistä. Tämä yhdistelmä pikagraavaus + ilmafriteeraus olikin todella toimiva. Lohesta tuli juuri sopivan maukasta, kun oli saanut yön yli maustua. Ja lisukespydärikin oli erinomaista, ja sopi lohen kaveriksi hyvin. Ja tokihan tuon lohen voi paistaa pannulla ihan perinteiseen tapaan, jos ei air fryeriä omista.




Lohi:
600 g lohifileetä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl valkopippurirouhetta
1 ruukku tilliä
2 rkl oliiviöljyä
Kasvispyttipannu:
1 keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
5 perunaa
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Silppua tilli. Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi. Sekoita yhteen suola, sokeri ja valkopippuri.

Ripottele osa mausteseoksesta vuoan pohjalle. Nosta vuokaan kalapalat rinnakkain, nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle loput mausteseoksesta ja tilli. Valuta päälle öljy. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi tai yön yli.

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.

Sulata voi pannulla. Kuullota kasviskuutiot kypsiksi ja kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta lohifileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Paista 15 minuuttia 160-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti