perjantai 26. marraskuuta 2021

Ohrasalaatti paistetun broccolinin ja za’atarin kera

Tämä jakoi meillä mielipiteet todella vahvasti kahtia. Minun mielestäni tämä oli ihan superherkullista, mutta herra 10-v äänesti ”ei jatkoon”. Oli kuulemma liian pistävät mausteet. Enpä tiedä, minun mielestäni tämä ei ollut kovin vahvasti (mutta kuitenkin riittävästi) mausteista. Kaikki ainesosat olivat jo erikseen tosi hyviä, ja yhdistelmänä ehkä vieläkin parempia.




Ainekset:
500 g kirsikkatomaatteja
5 punasipulia
suolaa
mustapippuria
250 g broccolineja
250 g ohrasuurimoita
½ dl sitruunamehua
1 ruukku lehtipersiljaa
1 punainen chili
70 g herneenversoja
Jogurttikastike:
250 g maustamatonta jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 tl jauhettua korianteria
suolaa
mustapippuria

Puolita kirsikkatomaatit. Nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Paahda 140-asteisessa kiertoilmauunissa 90 minuuttia. Nosta pelti uunista ja anna tomaattien jäähtyä.

Kuori ja silppua punasipulit. Siirrä silppu leivinpaperoituun, laakeaan uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, kunnes silppu on tummunut ja hiukan reunoilta hiiltynyt. Ota vuoka uunista ja anna sipulien jäähtyä.

Paahda broccolineja 8 minuuttia 180-asteisessa air fryerissä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.

Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja siirrä tarjoilukulhoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja za’atarilla. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit ja punasipuli.

Silppua lehtipersilja. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Leikkaa broccolinit muutamaan osaan. Lisää palat salaattiin. Sekoita joukkoon lehtipersilja, chili ja herneenversot.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Valuta kastike salaatin sekaan ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti