Oli tosi herkullista kalaa. Tämän soosin kanssa syötiin basmatiriisiä ja spagettikurpitsaa. Sopivat hyvin yhteen.
Ainekset:
1 lohifilee
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 rkl currya
2 rkl tomaattipyreetä
¼ dl sitruunamehua
2 ½ dl kookosmaitoa
Leikkaa lohi annospaloiksi ja mausta palat suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Irrota nahat ja siirrä liha tarjoiluvadille.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto.
Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Sekoita joukkoon curry ja tomaattipyree ja kuullota vielä minuutin verran. Lisää sitruunamehu ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 10 minuuttia.
Kaada kastike kalapalojen ympärille. Tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti