sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Appelsiini-lakkakakku

Tämä ei ollut erityisen hyvää. Taikina oli mautonta ja aivan liian tiivistä, huolimatta kaikesta siihen uponneesta appelsiinimehusta. Olisi ehdottomasti kaivannut kaverikseen vaikka jäätelöpalloa tai jotain toscakuorrutusta. Kummasti kuitenkin lähes koko kakku meni kerralla kuuden hengen kahvipöydässä, joten ei se ihan surkeaa voinut olla.




Ainekset:
80 g voita sulatettuna
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
500 g maustamatonta jogurttia
9 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
170 g lakkoja
3 dl appelsiinimehua
Koristeluun:
1 rkl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jogurtti ja voisula ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (28 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Ripottele lakat vuoan pohjalle. Valuta taikina lakkojen päälle ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.
Ota kakku uunista ja pistele siihen reikiä terävällä veitsellä. Kostuta kakku appelsiinimehulla. Anna jäähtyä täysin. Siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti