perjantai 31. maaliskuuta 2023

Bulgarialainen porsaspata

Kyllä nyt oli ihan viimeisen päälle mureat possut padassa. Helppoa ja herkullista, mutta ei nopeaa. Annoin lihojen hautua sipulin kanssa ensin melkein pari tuntia (vähempikin varmasti riittää, ohjeen mukaan 40 minuuttia) ja sitten vielä kasvisten kanssa reilut puoli tuntia.




Ainekset:
600 g porsaan kassleria
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl paprikajauhetta
suolaa
5 dl vettä
2 kiinteää perunaa
250 g kirsikkatomaatteja
2 vihreää paprikaa
200 g vihreitä papuja
150 g pitkäjyväistä riisiä

Leikkaa liha kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi perunat. Puolita tomaatit. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. 

Ruskista lihat voissa padassa. Siirrä sivuun. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi samassa padassa. Siirrä lihat takaisin pannulle. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe ja kääntele pari minuuttia. Lisää 2 dl vettä ja mausta suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 40 minuuttia.

Lisää pataan perunat, tomaatti, paprika ja riisi. Lisää 3 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 20 minuuttia. Lisää jäiset pavut keittämisen loppuvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti