torstai 16. maaliskuuta 2023

Juhlavat yrtticannellonit

Vaikka cannelloniputkien täyttäminen onkin melko tylsää hommaa, se aina silloin tällöin kannattaa. Näissäkin oli lopputulos erinomainen. Ehkä ihan samaan olisi päässyt käyttämällä lasagnelevyjä, mutta tällä kertaa jaksoin näperrellä. Ihanan tomaattisia ja valkosipulisia.




Ainekset:
200 g cannelloniputkia
1 dl parmesaaniraastetta
Täyte:
400 g jauhelihaa
2 sipulia
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
400 g tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
2 dl ruokakermaa
1 dl valkoviiniä
100 g juustoraastetta

Kuori ja silppua täytteen sipuli. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Silppua basilika. Kuori valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, yrtit ja tomaattimurska. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Anna hautua 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Täytä cannelloniputket jauhelihalla ja asettele ne vierekkäin uunivuokaan.

Kuumenna juustokastikkeen lihaliemi höyryäväksi. Sulata voi toisessa kattilassa. Sekoita voisulaan vehnäjauhot. Lisää lihaliemi ja valkoviini vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua muutama minuutti. Lisää juustoraaste ja kerma. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Kaada juustokastike cannellonien päälle. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti