Tämä sopisi hyvin vaikka pääsiäisen helppotekoiseksi jälkkäriksi. Tyrnistä tulee mousseen mukavan omanlaisensa maku, jota valkosuklaa ja kerma tehokkaasti pehmentävät. Moussen lisäksi tein vielä keltaista hedelmäsalaattia (banaania, limettimehua, säilykepersikkaa ja –ananasta sekä mandariinia).
Ainekset:
200 g tyrnimarjoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljaa myllystä
1 tl liivatejauhetta
100 g valkosuklaata
3 dl vaahtoutuvaa kermaa
Rouhi valkosuklaa. Keitä tyrnimarjoja, sokeria ja vaniljaa kattilassa noin viisi minuuttia. Ripottele pinnalle liivatejauhe ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele tyrniseos kermavaahtoon. Siirrä mousse tarjoilukulhoon. Nosta kulho jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti