torstai 9. maaliskuuta 2023

Broilerinmaksapasta

Tämä oli kyllä taas tosi hyvää. Pilkoin maksan pieniksi paloiksi ja poistin kaikki mahdolliset jänteet, ja kas kummaa, sehän kelpasi herra 11-v:llekin. Maksa ei yleensä ole pojan suosikkia, mutta täällä pekonien seassa meni ihan hyvin. Minä itse tykkään maksasta kovastikin.




Ainekset:
250 g broilerinmaksaa
150 g pekonia
100 g sieniä (laitoin voitatteja pakastimesta)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku persiljaa
1 ruukku ruohosipulia
1 dl kanalientä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
200 g penne-pastaa
½ dl juustoraastetta

Sulata ja pilko maksa. Suikaloi pekoni. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja ja ruohosipuli. Pilko sienet. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Ruskista pekoni omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää sienet ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää persilja ja kanaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia.

Sulata voi toisella pannulla. Paista maksapaloja voissa 5 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Siirrä palat sieni-pekoniseokseen ja sekoita varovasti. Lisää ruohosipuli.

Kääntele pasta kastikkeeseen. Ripottele pinnalle juustoraaste. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti