torstai 2. maaliskuuta 2023

Aasialainen kasvisvokki

Ei olis varmaan enää pitänyt, mutta yllätyin kumminkin siitä kuinka vahvaa tuo chiliöljy onkaan. Tuollaisen häviävän pienen määrän öljyä pitäisi laimeta aika tehokkaasti tällaisessa määrässä kasviksia, mutta kyllä vaan tämä maistuu ainakin meikäläisen suuhun vielä hyvinkin tuliselta. Mutta silti todella hyvältä.




Ainekset:
500 g kiinankaalia
2 suippopaprikaa
1 kesäkurpitsa
410/200 g minimaissia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
1 ½ rkl chilillä maustettua auringonkukkaöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 dl vettä
1 tl sokeria
2 rkl seesaminsiemeniä
½ tl karkeaa merisuolaa
1 ruukku korianteria

Poista paksoista paksu kanta. Leikkaa lehdet n. 2 cm suikaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua korianteri.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Jauha seesaminsiemenet ja suola morttelissa.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Paista minuutin verran. Lisää loput kasvikset ja jatka paistamista n. 3 minuuttia, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät.

Lisää soija, vesi ja sokeri. Sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia. Ripottele pinnalle seesamisuola ja korianteri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti