torstai 30. maaliskuuta 2023

Pilvenpehmeä vadelmapaistos

Maailmassa on niin paljon leivonnaisreseptejä, että en yleensä ikinä leivo samaa kahdesti. Tämän kohdalla saatan tehdä poikkeuksen. Tämä oli aivan uskomattoman hyvänmakuinen ja koostumukseltaan suussasulavan pehmeä piirakka. Ihan heittämällä yksi parhaista joita olen koskaan tehnyt tai syönyt.




Pohja:
2 rkl voita sulatettuna
12 digestive-keksiä
2 rkl tomusokeria
Täyte:
2 kananmunaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
200 g kermaviiliä
½ dl tomusokeria
Lisäksi:
250 g vadelmia
1 rkl tomusokeria

Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon voi ja tomusokeri. Painele seos kevyesti voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle suurin osa vadelmista. Jätä n. 15 kpl koristeluun.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen keltuaiset, kermaviili ja tomusokeri. Kääntele sekaan valkuaisvaahto. Lusikoi täyte vadelmien päälle. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, tai kunnes paistoksen pinta on kauniin värinen.

Nosta loput vadelmat kuuman paistoksen päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti