tiistai 14. maaliskuuta 2023

Italialainen seesamipatonki

Patongeiksihan näitä nyt ei voi mitenkään kutsua. Voiskohan sanoa italialainen seesamiranskanleipä? Pitkästä aikaa ihan perus vehnäleipää. Helppoa ja hyvää.




Ainekset:
3 ¾ dl hiukan kättä lämpimämpää vettä
10 ½ dl vehnäjauhoja
11 g kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Voiteluun:
1 kananmunan valkuainen
Pinnalle:
1 ½ rkl seesaminsiemeniä

Vaivaa kaikki taikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi (n. 40 minuuttia).

Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kumoa taikina leivinpöydälle. Nosta astia ylösalaisin taikinan päälle ja anna kohota 15 minuuttia.

Muotoile taikinasta kaksi patonkia. Nosta patongit leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota n. 40 minuuttia.

Voitele patongit valkuaisella. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Tee pintaan vinoviiltoja terävällä veitsellä. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti