lauantai 4. maaliskuuta 2023

Sveitsiläinen juustokeitto

Jouduin tekemään keiton valmiiksi jo aamulla, vaikka syömään päästään vasta iltapäivällä. Oli todella hyvää ainakin tuoreeltaan maistettuna. Harvemmin mikään siitä mikrolämmityksestäkään erityisesti kärsii, joten odotan kovasti että pääsen kunnolla syömään.




Ainekset:
1 iso sipuli
35 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä
5 dl Kiehu-maitoa
130 g mustaleimaemmentalraastetta
ripaus kuminaa
suolaa
mustapippuria
1 ruukku ruohosipulia

Kuori ja silppua sipuli. Silppua ruohosipuli. Kuumenna kasvisliemi ja maito yhdessä höyryäväksi.

Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää jauhot ja ruskista hetki, koko ajan sekoittaen.

Lisää kasvisliemi-maitoseos vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta kuminalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 30 minuuttia.

Lisää juustoraaste keittoon vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää ruohosipuli, kun juusto on melkein kokonaan sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti