tiistai 7. maaliskuuta 2023

Yrttikaritsa ja karpaloriisi

Tässä oli kaikki kohdillaan. Karitsasta tuli juuri sopivan kypsää ja kuorrutus oli todella maukasta. Samoin kuin riisi (joskin herra 11-v kertoi tykkäävänsä enemmän ihan ”tavallisesta riisistä”).




Yrttikaritsa:
500 g karitsan paahtopaistia
suolaa
pippuria
1 viipale vaaleaa leipää (papu-oliivifoccacciaa)
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl voita huoneenlämpöisenä
Karpalo-manteliriisi:
1 ½ dl basmatiriisiä
3 dl vettä
50 g kuivattuja karpaloita
30 g mantelirouhetta
1 rkl voita
1/3 tl sahramia
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa

Ota liha huoneenlämpöön n. 45 minuuttia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa air fryerissä 15 minuuttia.

Murenna kuorrutuksen leipä. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset yhteen ja painele seos lihojen pinnalle. Jatka kypsentämistä 120-asteisessa air fryerissä n. 10 minuuttia.

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Silppua karpalot.

Sulata voi pannulla. Kypsennä sahramia minuutin verran, koko ajan sekoittaen. Lisää riisi ja sekoita hyvin. Lisää karpalot ja mantelit. Paista käännellen n. 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti