sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Makeat bagelit

Tänään tein bageleita ensimmäistä kertaa ikinä. Just nyt ei ollut tarvetta eikä halua suolaisille leivonnaisille, joten muutin reseptiä sen verran että kuminan sijaan laitoin taikinaan kardemummaa ja pinnalle unikonsiementen sijaan raesokeria. Ja perinteisen tuorejuusto-lohitäytteen korvasin valkosuklaa-mustikkarahkalla, jonka uudelleen tekemistä olen suunnitellut vuosikaudet. Nämä yhdistelmänä olivatkin sitten oikein hyvä kahvin-kanssa –jälkkäri.



Ainekset:
8 ½ g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
½ tl kardemummaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
Keitinveteen:
1 rkl sokeria
Voiteluun:
½ kananmuna
Pinnalle:
raesokeria

Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää öljy, suola, siirappi ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia.

Jaa taikina 8 osaan. Pyörittele palat tangoiksi ja tangot renkaiksi. Kiinnitä päät lujasti yhteen. Anna kohota n. 40 minuuttia.

Kuumenna kattilallinen vettä suuressa kattilassa. Mausta vesi sokerilla. Keitä rinkeleitä muutama minuutti, käännä välillä. Nosta rinkelit vedestä reikäkauhalla leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Halkaise bagelit ja täytä ne valkosuklaa-mustikkarahkalla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti