perjantai 16. kesäkuuta 2023

Stout-barbecuekastike ja nyhtöpossua

Pitkästä aikaa tuli tehtyä sapuska, johon en ollut ihan tyytyväinen. En tiedä, oliko se stout vai savuaromi (vai kummatkin yhdessä) joka teki kastikkeesta liian karvaan minun makuuni. Kyllähän tuota nyt syö, mutta en todellakaan aio tehdä uudelleen.




Ainekset:
333 ml stout-olutta
1 dl fariinisokeria
50 g voita
2 rkl valkoviinietikkaa
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl nestesavua
Lisäksi:
600 g porsaan kassleria
vettä
suolaa

Ota kassler huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Laita liha kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että liha peittyy kokonaan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori muodostuva vaahto pois. Mausta liemi suolalla ja anna hautua 2 tuntia. Sammuta hella ja anna lihan jäähtyä liemessään tunnin verran.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 20-30 minuuttia, tai kunnes kastike hiukan paksuuntuu.

Nosta liha liemestään ja revi se kahdella haarukalla säikeiksi. Sekoita säikeet barbecue-kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti