perjantai 9. kesäkuuta 2023

Papu-perunasalaatti

Ostin eilen ensimmäistä kertaa tänä kesänä uusia perunoita. Ruotsalaisia, kun halvalla sain. Ne perhanan perunat melkein pilasivat koko tämän salaatin. Perunat haisivat jo keitettäessä oudoilta, eivät ollenkaan perunaisilta. Eivätkä varsinkaan sellaisilta miltä uusien perunoiden kuuluu tuoksua. Kun sitten olin saanut ne keitettyä, ne olivat sellaisia vetisiä palleroita (vaikka en taatusti keittänyt niitä liikaa). Onneksi muut ainekset (etenkin tomaatit) olivat niin herkullisia että ne korvasivat perunoiden ikävyyden.




Puolikuivatut tomaatit:
500 g kirsikkatomaatteja
suihkutettavaa oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl sokeria
1 tl kuivattua timjamia
Lisäksi:
1 kg uusia perunoita
500 g vihreää parsaa
½ rkl voita
½ rkl oliiviöljyä
380/230 g valkoisia papuja
1 ruukku basilikaa
Kastike:
1 kesäsipuli varsineen
2 rkl sitruunamehua
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

Levitä kuivattavat tomaatit laakeaan uunivuokaan. Suihkuta tomaatit kevyesti oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle suola, pippuri, sokeri ja timjami. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 4 tuntia.

Silppua kastikkeen sipuli varsineen. Sekoita se sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa suuren kulhon pohjalla. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää oliiviöljy.

Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja lohko perunat. Huuhtele ja valuta pavut. Silppua basilika.

Poista parsoista puumainen tyviosa. Leikkaa varret n. 5 cm paloiksi ja paista paloja pannulla voi-öljyseoksessa n. 5 minuuttia.

Sekoita kastikkeen joukkoon perunat, pavut, parsa ja basilika. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Lisää tomaatit juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti