tiistai 6. kesäkuuta 2023

Toffeinen pokekakku

Mun onneton täytetyllasysteemini lakkasi toimimasta heti alkuunsa. Mutta ei se menoa haitannut, tökin kakkupohjaan koloja ja lusikoin päälle kinuskikreemin. Osa meni koloihin ja osa jäi kakkulevyn pinnalle. Samalta se silti maistuu. Ja tässä on kyllä nyt niin paljon kinuskia ja mascarponea, että ihan kokonaisuutta maistamattakin voin takuuvarmasti sanoa että tän on pakko olla hyvää.




Pohja:
200 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
Täyte:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
Kuorrutus:
250 g mascarponea
25 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl tomusokeria
Koristeluun:
3 pehmeää vaniljafudgekuutiota

Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (23*23 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Lusikoi kinuskikreemi pitkäteräisellä tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Tee tyllan avulla reikiä kakkuun ja pursota reikiin täytettä.

Vatkaa kuorrutuksen mascarpone ja voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Levitä vaahto kakun pinnalle. Silppua fudget ja ripottele silppu koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti