Nää oli kyllä aika lailla parhaita valkosipuliperunoita ikinä. Ei muuta sanottavaa.
Voiteluun:
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita huoneenlämpöisenä
Ainekset:
700 g kiinteitä perunoita
Kastike:
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl Kiehu-maitoa
1 ½ dl kevytkermaa
2 rkl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
50 g juustoraastetta (vanha gouda)
Kuori voiteluun tarkoitettu valkosipulinkynsi. Purista se voin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele seoksella uunivuoka. Kuori ja viipaloi perunat.
Kuumenna kastikkeen maito höyryäväksi. Sulata voi pannulla. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää kerma ja parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lado perunaviipaleet vuokaan kerroksittain kastikkeen kera. Mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti