tiistai 20. kesäkuuta 2023

Juhannusmakkara

Enpä tiedä, tuliko näistä makkaroita vai pikemminkin murekepötkylöitä. Uskoisin, että hyviä joka tapauksessa. Ainakin aineksista päätellen. Laitoin nämä pakastimeen ja juhannusaattona sitten grilliin. Jännittävää päästä maistelemaan ensimmäisiä itse tekemiäni makkaroita. Makkarat olisi tietysti pitänyt pursottaa suoleen, mutta sellaisen löytäminen tuntui ihan mahdottomalta tehtävältä. Jostain kauppahallista olisi tietysti voinut suolta saada, mutta en kerta kaikkiaan viitsinyt lähteä kyselemään.




Ainekset:
600 g nauta-sikajauhelihaa
200 g silavaa
300 g keitettyjä perunoita
1 ½ dl lihalientä
1 ½ dl maitoa
1 rkl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua basilikaa

Kuumenna maito kiehuvaksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Jauha silava lihamyllyn hienoimmalla terällä. Muusaa perunat.

Vaivaa kaikki taikinan ainekset yhteen kiinteäksi massaksi. Pursota taikina elmu-kelmupalojen päälle haluamasi paksuisiksi makkaroiksi. Sido pötköt päistä tiukasti kiinni.

Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää makkarat veteen ja anna hautua 20-25 minuuttia. Älä keitä.

Irrota makkaroiden kuoret ja grillaa tai paista makkarat kauniin värisiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti