maanantai 19. kesäkuuta 2023

Queso fundido

Unohdin korianterit kauppaan, joten jouduin käyttämään pakastimessa ollutta joskus kauan sitten ostamaani pakastettua korianteria (en suosittele, makua ei ole nimeksikään). Tämä oli alkuperäisen reseptin mukaan tarkoitus tarjoilla tortillalätyn sisällä, mutta yhtään ei tehnyt mieli sellaista ja päätinkin sitten keittää lisäksi riisiä. Oli hyvä valinta. Vaikka ei se tortillakaan varmasti huono olisi ollut. Lisukkeista viis, juustosörsseli oli herkullista.




Ainekset:
250 g kotijuustoa (Valio)
100 g raakachorizomakkaraa
1 kesäsipuli varsineen
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
1 punainen chili
Tarjoiluun:
tuoretta korianteria
keitettyä riisiä

Murenna juusto. Anna murskan valua siivilässä hetken aikaa. Viipaloi sipuli varsineen. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto.

Purista chorizo kuorestaan kuivalle, kuumalle pannulle. Paista makkaramassa kypsäksi ja murskaa sitä samalla paistolastalla. Siirrä makkara lautaselle odottamaan. Kuullota sipuli, paprika ja chili samalla pannulla pehmeiksi.

Levitä puolet juustosta uuninkestävän astian pohjalle. Ripottele päälle chorizo, sipulit ja paprika. Levitä päälle loput juustosta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Koristele korianterilla. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti