lauantai 24. kesäkuuta 2023

Manteliseiti

Juhannuskalamme näytti tältä. Eli ei oikeastaan miltään. Mutta maultaan se oli todella hyvä. Kalan kaveriksi laitettiin grilliin iso kasa erilaisia kasviksia ja lisäksi tein vielä jonkunlaisen tsatsikin.




Ainekset:
800 g seitifileitä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 ½ dl piimää
1 dl korppujauhoja
1 tl kuivattua oreganoa
1 dl mantelijauhetta
50 g parmesaaniraastetta

Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta. Asettele fileet tiiviisti sopivan kokoiseen vuokaan ja kaada päälle piimä. Nosta vuoka jääkaappiin pariksi tunniksi.

Sekoita yhteen korppujauhot, oregano, mantelijauhe ja parmesaaniraaste. Kääntele kalafileet seoksessa kauttaaltaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti