Nyt olin kyllä liian hätäinen. Kakku on tarkoitus laittaa vasta huomenna kahvipöytään. Porkkanakakku noin yleensä vain paranee yön yli seistessään, mutta kuorruttaminen olis ehkä kannattanut jättää huomiselle. Ei voi enää mitään, toivottavasti se pysyy kakun päällä eikä valu kokonaan reunoille. Oli nimittäin melko löysää. Taikina oli hyvää ja kuorrutus samaten, joten eiköhän tästä ihan kiva juhannuskakku tullut.
Pohja:
5 dl grahamjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
ripaus muskottipähkinää
175 g hunajaa
125 g maustamatonta jogurttia
½ dl rypsiöljyä
2 kananmunan valkuaista
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria
225 g porkkanaraastetta
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
¼ dl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
Koristeluun:
½ dl saksanpähkinöitä
Vatkaa yhteen pohjan hunaja, jogurtti, öljy, valkuaiset, kananmuna ja vaniljasokeri. Lisää porkkanaraaste. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (22*28 cm). Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.
Vatkaa yhteen kuorrutuksen ainekset. Rouhi koristeluun tarkoitetut pähkinät ja ripottele ne kakun pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti