lauantai 14. lokakuuta 2023

Kaura-omenamuffinssit

Nämä olivat tosi hyvä makuisia, mutta koostumukseltaan vähän liian tiiviitä ja turhan pannarimaisia. Taikinana ehkä jopa parempia kuin uunista tulleina. Mutta turhaan oikeastaan valitan, hyvin upposivat kahvin kanssa.




Taikina:
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 ½ dl omenamehua
2 rkl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 kananmunan valkuainen
1 omena
20 g pekaanipähkinöitä
Murotaikina:
2 dl kaurahiutaleita
¾ dl siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
2 rkl vettä

Sekoita murotaikinan ainekset yhteen.

Kuori taikinan omena ja poista siemenkota. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Rouhi pekaanipähkinät.

Sekoita yhteen jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää omenamehu, öljy, kananmuna ja valkuainen. Kääntele sekaan omenakuutiot, pähkinärouhe ja vajaat 2 dl murotaikinaa.

Jaa taikina silikonisen muffinssipellin koloihin. Ripottele pinnalle loput murotaikinasta ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti