perjantai 6. lokakuuta 2023

Sitruunakuppikakut

Annoin olla uunissa 18 minuuttia, kun pinta ei saanut millään väriä. Olis voinut ottaa pellin vähän aiemmin uunista, niin muffinssit olisivat olleet ehkä mehevämpiä. Ja kuorrutus olisi saanut olla jämäkämpää, jotta se ei olisi valahtanut osittain tarjoiluvadille. Herkullisia olivat kyllä tällaisinakin. Just sopivan sitruunaisia ja mukavasti makeita.




Taikina:
150 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl sitruunamehua
1 ½ dl maitoa
Täyte:
50 g sitruunatuorejuustoa
Kuorrutus:
150 g sitruunatuorejuustoa
75 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
Koristeluun:
kuivattujen eksoottisten hedelmien sekoitusta

Vatkaa taikinan voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen sitruunamehun ja maidon kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella.

Jaa 2/3 taikinasta muffinssipellin koloihin asetettuihin paperisiin muffinssivuokiin. Lisää nokare sitruunatuorejuustoa ja päällimmäiseksi loput taikinasta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Vatkaa kuorrutuksen tuorejuusto, voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Valuta kuorrutus muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti