lauantai 7. lokakuuta 2023

Paahdettua hokkaidokurpitsaa jogurttikastikkeen, jalapenon ja za´atarin kera

Hokkaidokurpitsa on suuri kurpitsasuosikkini. Tässä se ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan, koska muusautui uunissa. Ei se makua haitannut, mutta ulkonäkö olisi voinut olla houkuttelevampi jos kurpitsat olisivat tosiaankin olleet reunoiltaan hiukan mustuneita kuutioita. Oli tämäkin kyllä tosi hyvää.




Ainekset:
1 hokkaidokurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
Za’atar:
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl sumakkia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl chilirouhetta
1 tl suolaa
Jogurttikastike:
200 g maustamatonta jogurttia
1 ruukku minttua
2 tl sumakkia
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl sitruunamehua
Pinnalle:
1 ruukku lehtipersiljaa
2 tl maustenigellaa
65 g säilykejalapenorenkaita

Paahda za´atarin seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Poista siemenet ja rihmasto. Sekoita za´atar ja öljy keskenään. Hiero tahna kauttaaltaan kurpitsanpaloihin. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia (kunnes palat alkavat tummua ja lähes hiiltyä reunoilta). Kääntele välillä.

Silppua kastikkeen minttu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.

Levitä kurpitsanpalat laakealle tarjoiluvadille. Valuta kastike kurpitsanpalojen päälle.

Silppua pinnalle tarkoitettu lehtipersilja. Viipaloi chilit. Ripottele kastikkeen päälle lehtipersiljasilppu, maustenigella ja chiliviipaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti