lauantai 7. lokakuuta 2023

Raparperisemifreddo

Kahvipöydässä oli päivänsankarin toiveesta mutakakkua, sen lisäksi eilisiä muffinsseja ja vielä tätä raparperijädeä. Mulla olisi ollut kaapissa valmiina karviaishilloa ja ajattelinkin jo muuntaa tämän karviais-semifreddoksi, mutta sitten satuin vilkaisemaan takapihan raparperipuskaan ja huomasin että se oli puskenut maasta vielä vuoden viimeiset varret. Niinpä sitten kävin hakemassa ne ja laitoin semifreddoon reseptin mukaisen raparperitäytteen.




Raparperihillo:
180 g raparperia
90 g hillosokeria
Semifreddoon lisäksi:
5 dl Flora Vispiä
250 g mascarponea
1 dl tomusokeria
½ dl sitruunamehua
100 g valkosuklaata
50 g hasselpähkinärouhetta

Mittaa hillon ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua silloin tällöin sekoitellen n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Paahda pähkinärouhe kuivalla, kuumalla pannulla. Anna jäähtyä. Kuumenna valkosuklaata mikrossa vähitellen (30 s erissä), kunnes se alkaa hiukan ruskistua.

Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Lisää lopuksi valkosuklaa.

Ripottele pähkinärouhe jäädykevuoan pohjalle. Levitä loput ainekset tasaisiksi kerroksiksi pähkinärouheen päälle: ensin puolet jäätelömassasta, sitten raparperihillo ja lopuksi jäljellä oleva jäätelömassa.

Nosta vuoka peitettynä pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ota vuoka huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti