tiistai 10. lokakuuta 2023

Kinkku-perunaohukaiset

Näistä tuli tosi hyviä. Vielä kun olisin niitä ensimmäisiäkin malttanut paistaa tarpeeksi pitkään. Ne hajosivat ihan käsiin. Mutta viimeisistä tuli ihan mukavan näköisiäkin. Kastike oli myös hyvää. Pääsin näiden kanssa testaamaan uutta paistoapuriani, silikonista paistinpannulle asetettavaa 7-reikäistä muottia jonka pystyy kätevästi kippaamaan ympäri ja sillä tavalla kääntämään pihvit tai letut. Olikin hyvä apuväline, lettupannulla näiden kääntämisestä ei olisi tullut yhtään mitään.




Perunamuusi:
1 kg perunoita
1 rkl voita
1 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Lisäksi:
200 g kinkkurouhetta
200 g pakastemaissia
2 rkl ruohosipulia
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
Paistamiseen:
1 rkl juoksevaa Oivariinia
Kermaviili-ruohosipulikastike:
200 g kermaviiliä
loput ruohosipuliruukusta
1 tl sokeria
1 tl sinappia
ripaus suolaa

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Sekoita kuutioihin voi, suola ja sokeri. Soseuta. Lisää maitoa, kunnes muusi on koostumukseltaan melko paksua.

Sulata maissi. Silppua ruohosipuli. Sekoita yhteen perunamuusi, kinkkurouhe, maissi ja 2 rkl ruohosipulia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.

Paista taikina molemmin puolin Oivariinissa pannulla paksuhkoiksi letuiksi.

Sekoita yhteen kermaviili, loput ruohosipuliruukusta, sinappi, suola ja sokeri. Tarjoile kastike perunaohukaisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti