Ostin tähän mietoja chilejä ja hyvä niin, ihan tarpeeksi tulista oli niidenkin kanssa. Mutta ei liian, vaan just sopivasti. Lihapullat kastikkeineen olivat tosi hyviä, ja basmatiriisi (+ kukkkaali) lisukkeena ihan omiaan.
Lihapullat:
480 g jauhelihaa
1 rkl inkivääritahnaa
1 iso valkosipulinkynsi
20 g mietoa vihreää chiliä
1 tl garam masalaa
suolaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
Pannulle:
1 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
¾ tl kurkumaa
2 rkl mantelijauhetta
2 tl paprikajauhetta
suolaa
Maustetahna:
4 tomaattia
35 g mietoa vihreää chiliä
1 rkl inkivääritahnaa
Kuori valkosipulinkynsi ja purista se kulhoon. Poista chileistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto. Sekoita jauheliha, inkivääritahna, valkosipuli, chili, mausteet, korppujauhot ja kananmuna tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä.
Lohko maustetahnan tomaatit. Poista chileistä siemenet ja valkoiset osat. Soseuta kaikki ainekset yhteen.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota juustokuminaa, kurkumaa, paprikajauhetta ja mantelia öljyssä pari minuuttia. Lisää maustetahna. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 20 minuuttia. Lisää pyörykät ja anna hautua n. 15 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsyneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti