torstai 5. lokakuuta 2023

Marokkolainen air fryer -lohi

Olipa todella herkullista kastiketta. Air fryerissä meheväksi paahtunut lohi oli kastikkeen seassa ihan mahtavaa. Vaikka kastikkeeseen olisi kyllä voinut laittaa mitä tahansa muutakin. Kana esimerkiksi sopisi tähän tosi hyvin. Minä keitin nyt tämän kanssa pottuja, mutta lisukkeeksi sopisi ehkä paremmin riisi.




Ainekset:
500 g lohifileetä
suolaa
mustapippuria
Kastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
800 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 dl appelsiinimehua
¼ dl sitruunamehua
2 tl ruokosokeria
1 tl sumakkia
1 tl Ras El Hanoutia
ripaus chilijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku korianteria
350 g aprikoosi-korianterikastiketta (Al'Fez)
50 g pinjansiemeniä
1 dl rusinoita
180 g isoja katkarapuja

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua yrtit. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää muut ainekset pinjansiemeniä, rusinoita ja katkarapuja lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua tunnin verran.

Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Kypsennä 160-asteisessa air fryerissä 15 minuuttia.

Lisää kastikkeeseen katkaravut, pinjansiemenet ja rusinat. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Irrota lohesta nahka ja pilko liha kastikkeen päälle. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti