Mulla oli alun perin kohokkaista sellainen mielikuva, että ne ovat jotenkin vaikeatekoisia. Eivät ole, vaan ihan kivoja ja helppoja. Kunhan malttaa pitää uunin luukun kiinni paistamisen aikana. Näistä tuli aivan superhyviä. Muutama vielä jäi kahvitteluvieraiden jäljiltä, herra 12-v ilmoitti ottavansa huomenna aamupalaksi yhden.
Ainekset:
1 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl sokeria
3 tl maissitärkkelystä
1 ¾ dl maitoa
2 rkl maitojauhetta
½ dl kylmää, vahvaa kahvia
7 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
25 g taloussuklaata
Voiteluun:
voita
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria
Sekoita kattilassa kaakaojauhe, ½ dl sokeria, maissitärkkelys, maito, maitojauhe ja kahvi. Kuumenna koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee. Anna kiehua koko ajan sekoittaen n. 5 minuuttia. Keitä vielä minuutti sekoittamatta. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää suola ja loput sokerista vähitellen vatkaamisen aikana.
Siirrä kaakao-kahviseos suureen kulhoon. Kääntele sekaan valkuaisvaahto vähitellen. Raasta lopuksi sekaan suklaa.
Voitele 10 pientä (tai yksi suuri) kohokasvuokaa. Lusikoi seos vuokiin ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia (suurta kohokasta n. 40 minuuttia), kunnes kohokkaat ovat nousseet kauniisti. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Siivilöi pinnalle tomusokeri ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti