tiistai 17. lokakuuta 2023

Kahden aprikoosin piiras

Minä tykkäsin tästä tosi paljon. Tässäkin oli taikina vähän pannarimainen, mutta hyvällä tavalla. Leivonnainen ei ollut kovin makea, mutta se mielestäni ollut vaihteeksi ollenkaan huono asia. Varsinkin, kun piiraan kaveriksi oli vielä viimeiset palat makeaa jäätelöä. Herra 12-v oli sitä mieltä, että paras osa piirakasta oli tomusokeri.



Ainekset:
410/230 g aprikoosinpuolikkaita mehussa
125 g kuivattuja aprikooseja
60 ml säilykeaprikoosien mehua
¾ dl sokeria
100 g voita huoneenlämpöisenä 
2 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle:
½ rkl tomusokeria

Valuta säilykeaprikoosit ja säästä mehu. Mittaa kuivatut aprikoosit ja säilykeaprikoosien mehu pieneen kattilaan. Keitä, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Mausta sitruunamehulla. Vatkaa sekaan aprikoosisose. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.

Kaada taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan. Asettele säilykeaprikoosit taikinan päälle kupera puoli ylöspäin. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti