Pitkällä kohotusajalla näistä tuli tosi pehmeitä ja kuohkeita. Ja hera takasi sämpylöiden hyvän maun. Väliin laitoin jauhelihapihvin ja yrttiketsuppia. Olivat herkkua.
Ainekset:
5 dl heraa
1 dl maitoa
11 g kuivahiivaa
¾ dl sokeria
2 kananmunaa
15 dl vehnäjauhoja
75 g voita
2 ½ tl suolaa
Pinnalle:
1 kananmuna
2 tl ruokasoodaa
2 rkl seesaminsiemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen hera-maitoseokseen ja anna seistä 10 minuuttia. Vatkaa munat kevyesti käsin vaahdoksi. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa käsin 10 minuuttia tai koneella pari minuuttia vähemmän. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 2 tuntia.
Muotoile taikina sämpylöiksi leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna kohota 1 ½ tuntia.
Vatkaa pinnalle tarkoitetun kananmunan rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokasooda. Voitele sämpylät seoksella ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laita uunin pohjalla kipollinen kuumaa vettä paistamisen ajaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti