lauantai 31. elokuuta 2024

Churrolados

Iltapalaksi paistoin vielä churroja ja niiden väliin laitettiin jäätelöä. Churrokiekoista tuli tosi hyviä, ja jäätelöinen loppusilaus teki niistä vieläkin parempia. Itse kyllä laitoin väliin vaniljajäätelöä päärynän sijaan.


Churro-kiekot:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
3 dl vettä
2 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
4 kananmunaa
Friteeraamiseen:
rypsiöljyä
Pinnalle:
1 ½ dl sokeria
2 tl kanelia
Täyte:
päärynäjäätelöä

Kuumenna vesi, sokeri ja öljy kiehuvaksi kattilassa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kerralla ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi. Siirrä kattila sivuun. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lusikoi taikina nokareiksi leivinpaperille. Muotoile nokareista kiekkoja kostutetuin käsin. Nosta kiekot pakastimeen noin tunniksi (kunnes ne on helppo irrottaa alustasta).

Sekoita pinnalle tarkoitettu sokeri ja kaneli tasaiseksi.

Paista kiekot 180-asteisessa öljyssä kauniin värisiksi. Nosta kiekot hetkeksi valumaan talouspaperille. Pyörittele kiekot kaneli-sokeriseoksessa.

Ota jäätelöstä kiekkoja ja aseta kiekot kahden churrokiekon väliin. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti