lauantai 9. marraskuuta 2024

Valkosuklaamacaronit

Illan iloksi vielä macaroneja, yleisön pyynnöstä. Ikinä ennen en ole näiden tekemistä kokeillut, ja ehkä juuri siksi näistä ei tullut millään lailla tasaisia ja kauniita. Mutta maku ratkaisee ja erinomaisen hyviähän nämä olivat. Täytyy kokeilla joskus toistekin.


Marenkipohjat:
3 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
½ dl vettä
3 dl mantelijauhetta
2 ½ dl tomusokeria
Valkosuklaatäyte:
50 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa

Kuumenna täytteen kerma höyryäväksi. Siirrä sivuun ja pilko sekaan valkosuklaa. Anna seistä muutaman minuutin ajan ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Keitä sokerilientä, kunnes sen lämpötila on 118 astetta. Lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt (n. 5 minuuttia).

Yhdistä mantelijauho ja tomusokeri. Siivilöi manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille kolikon kokoisia kekoja. Jätä hieman leviämisvaraa. Kopauta peltiä muutama kerta, jotta leivosten pinta tasoittuu.

Anna macaronien levätä 30 minuuttia ennen paistamista. Paista leivospohjia 150-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota pohjat leivinpaperista varovasti lastalla.

Vatkaa valkosuklaa-kermatäyte vaahdoksi. Täytä macaronit valkosuklaakreemillä juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti