Nämä lihapullat itsessään olivat jo tosi meheviä ja hyviä. Kastikkeen, spagetin ja keitettyjen porkkanoiden kanssa yhdistettynä ihan mahtavia. Herra 13-v antoi arvosanaksi 6/5.
Lihapullat:
400 g jauhelihaa
1 dl maitorahkaa
3 rkl korppujauhoja
1 tl provençen yrtit -mausteseosta
1 tl suolaa
250/125 g mozzarellaa
Tomaatti-oliivikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
2 dl lihalientä
10 vihreää oliivia
2 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
spagettia
Sekoita keskenään lihapullien maito ja korppujauhot. Leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää jauheliha, yrttimausteseos, suola ja mozzarella. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina lihapulliksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua basilika. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti kasarissa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja ketsuppi. Lisää sitten lihaliemi ja oliivit. Anna kastikkeen hautua 5 minuuttia. Mausta basilikalla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Nosta lihapullat kastikkeen sekaan. Tarjoile keitetyn spagetin ja porkkanoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti