Tämä oli just mun makuun. Vaikka rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että tällaisiakin olen syönyt ja valmistanut usein ennenkin. Mutta silti. Tosi hyvää.
Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl kanelia
1 rkl kurkumaa
1 ½ tl kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 rkl inkiväärimurskaa
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
800 g tomaattimurskaa
½ dl vettä
380/230 g kikherneitä
380/230 g kidneypapuja
suolaa
mustapippuria
1 ruukku korianteria
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet ja pavut. Silppua korianteri.
Kuumenna öljy ja mausteet padassa. Lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota, kunnes porkkanat hiukan pehmenevät.
Lisää pannulle tomaattimurska, kikherneet ja pavut. Huuhtele tomaattimurskatölkit vedellä ja lisää vesi pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 30 minuuttia. Ripottele pinnalle korianteri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti