lauantai 2. marraskuuta 2024

Ristikkopiiras

Tässä piirakka, joka maistui erinomaisesti sekä minulle että herra 13-v:lle. Voitaikinapohja ei petä koskaan, ja täytekin oli mukavan juustoinen ja suolainen. Oreganosta tuli kiva pizzamainen vivahde.


Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
2 rkl vettä
Täyte:
150 g punasipulia
400 g jauhelihaa
3 kananmunaa
1 dl maitoa
50 g Emmental-raastetta
2 rkl sinappia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
4 viipaletta cheddar-sulatejuustoa

Nypi taikinan jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kuori ja silppua täytteen sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ruskistamisen loppuvaiheessa. Sekoita yhteen kananmunat, maito, juustoraaste, sinappi, oregano, suola ja mustapippuri.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä pohjalle jauhelihatäyte. Kaada sekaan munamaito. Jatka paistamista n. 30 minuuttia.

Suikaloi juustoviipaleet. Tee suikaleista ristikko piirakan pinnalle. Jatka paistamista vielä pari minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti