maanantai 11. marraskuuta 2024

Seljagraavattua lohta

Lohesta tuli hyvää, vienosti seljanmakuista. Mutta aivan järjettömän tönkkösuolaista. Maistelin ja myös herra 13-v (graavilohen suuri ystävä) maisteli ja totesi, että kokeillaan kalojen huuhtelua. Näin tehtiin, ja juuri se suolaisuuden terävin osuus katosi. Kastike oli myöskin mahdottoman hyvää. Ohjeessa kehotettiin paistamaan lohen ja kastikkeen kaveriksi paahtoleipäsiivuja pannulla voissa. En tehnyt niin, vaan keitin spelttihelmiä ja punajuurikuutioita. Ne sopivat hyvin yhteen lohen kanssa.


Ainekset:
500 g lohifileetä
1 dl seljamehutiivistettä
1 dl merisuolaa
1 dl sokeria
½ tl rouhittua mustapippuria
10 kokonaista mustapippuria
Seljakastike:
180 g ranskankermaa
¼ dl seljamehutiivistettä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
ripaus cayennenpippuria

Sulata kala. Vispaa yhteen seljamehu, suola, sokeri ja pippurit. Hiero seos kalaan. Nosta kalat vuokaan ja kaada päälle loput marinadista. Peitä vuoka kelmulla ja anna graavautua jääkaapissa 2-3 päivää. Käännä muutaman kerran vuorokaudessa.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Anna maustua jääkaapissa.

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile viipaleet seljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti