Tämäpä onkin mielenkiintoinen jälkkäri. Resepti oli alun perin tehty kaurajauhikselle, mutta sitä ei ole enää kaupoissa saatavilla. Löysin Härkis-kaurajauhista, mutta siitä se ”maustamaton”kin versio oli maustettu ainakin suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Ei kovin toimiva kombo kaura-omenapaistoksessa. Otin sitten nyhtökauraa (josta löytyi oikeasti maustamaton versio) ja silppusin sen veitsellä. Lisäsin nyhtiksen joukkoon siirappia, joka puuttui alkuperäisestä reseptistä. Maistelemaan pääsen vasta tunnin päästä, mutta ainakin se siirapilla maustettu nyhtökaura oli mielestäni sellaisenaan jo hyvää.
Ainekset:
240 g maustamatonta nyhtökauraa
2 rkl voita sulatettuna
2 rkl siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
900 g hapahkoja omenoita
1 rkl inkiväärimurskaa
ripaus suolaa
Pinnalle:
100 g kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
Tarjoiluun:
rahka-vaniljavaahtoa
Rouhi nyhtökaura veitsellä pienemmiksi paloiksi. Sekoita nyhtökauran joukkoon voisula, siirappi ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan ja paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasossa 6 minuuttia.
Kuori ja lohko omenat. Sekoita inkivääritahna, suola ja omenalohkot nyhtökauraan.
Sekoita kaurahiutaleet, sokerit ja voisula tasaiseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile esim. rahka-vaniljavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti