Eipä ole taaskaan kovin häävin näköinen. Vähän niin kuin litistetty maapallo. Tuohon seljankukkamehuun en ole juurikaan aiemmin tutustunut, lukuun ottamatta tätä seljagraavattua lohta ihan parin viikon takaa. Tämä parfait oli kyllä ihan nimensä veroinen. Kiivikastike oli kivan kirpeä lisuke makealle jäädykkeelle.
Ainekset:
4 kananmunan keltuaista
75 g sokeria
1 dl seljankukkamehutiivistettä
5 dl Flora Vispiä
6 kiivihedelmää
2 rkl tomusokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan seljankukkamehu. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. Vuoraa pyöreäpohjainen pakastuksen kestävä astia kelmulla ja kaada seos astiaan. Nosta astia pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.
Kuori kiivit. Lohko hedelmäliha. Soseuta kiivit ja tomusokeri sauvasekoittimella.
Kumoa seljankukkaparfait tarjoiluvadille. Valuta kiivikastike parfait´n päälle ja ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti