tiistai 26. marraskuuta 2024

Mansikkapiirakka

Piirakan täytettä tehdessäni muistelin, että olen joskus aiemminkin tehnyt piirakkaa jonka täyte oli kiisseliä. Silloin se vain oli raparperia. Tällä kertaa mansikalla. Piiras lähtee mukaan iltapäiväkahveille. Saas nähdä minkälainen lopputulos oikeastaan on. Näin sokerihiirelle tässä on häiritsevän vähän makeutusta.


Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
½ dl grahamjauhoja
75 g voita huoneenlämpöisenä
½ dl maitorahkaa
ripaus suolaa
½ tl sokeria
½ tl leivinjauhetta
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
500 g pakastemansikoita
½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
3 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen yleiskoneella. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise puolet mansikoista ja jätä ne lautaselle odottamaan. Silppua loput mansikat.

Kuumenna kattilassa kiehuvaksi sokeri, mansikkasilppu ja sitruunamehu. Sekoita yhteen perunajauhot ja vesi. Valuta suurus kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.

Levitä kiisseli vuokaan pohjan päälle. Koristele sivuun jätetyillä mansikoilla. Tarjoile esim. kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti