sunnuntai 17. marraskuuta 2024

Lämmin lasinuudelisalaatti

Tämä oli taas ihan jees, mutta ei millään tavalla eronnut lukuisista muista maistamistani ja valmistamistani nuudelisörsseleistä. Enkä olisi tätä ehkä salaatiksi kutsunut.


Ainekset:
100 g lasinuudeleita
3 kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 tl chiliä öljyssä
1 rkl inkiväärimurskaa
150 g herneitä pakkasesta
250 g parsakaalia
suolaa
mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
½ ruukkua ruohosipulia
Kastike:
3 rkl soijakastiketta
3 rkl limettimehua
1 rkl seesamiöljyä

Laita lasinuudelit kuumuutta kestävään astiaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seistä muutaman minuutin ajan. Valuta hyvin ja leikkaa nuudelit saksilla pätkiksi.

Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Silppua ruohosipuli. Irrottele parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi.

Sekoita nuudeleihin soijakastike, limettimehu ja seesamiöljy.

Kuumenna rypsiöljy pannulla. Kuullota valkosipulia, chiliä ja inkivääriä puolisen minuuttia. Lisää parsakaali, kevätsipuli, herneet ja porkkanat. Kuullota, kunnes porkkana hiukan pehmenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele sekaan lasinuudelit ja kastike. Sekoita hyvin ja anna lämmetä. Ripottele pinnalle ruohosipuli ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti