Ihan hyvää, mutta ei mitenkään mieleenpainuvaa. Kiva lisuke vaikkapa salaatin sijaan.
Ainekset:
1 kg kesäkurpitsaa
½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
¼ tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
Kastike:
1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl sormisuolaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua minttua
Lohko kesäkurpitsat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita yhteen kesäkurpitsat, suola, öljy, pippuri ja valkosipuli. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia (kunnes kurpitsat ovat saaneet väriä ja hiukan pehmenneet).
Paahda kastikkeen pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.
Siirrä kesäkurpitsat tarjoiluvadille. Valuta päälle kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti