sunnuntai 10. marraskuuta 2024

Vaniljalla kuorrutettu porkkanakakku

Viimekertaisesta porkkanakakun leivonnasta onkin mennyt jo monta vuotta. Tämä tämänkertainen on ihan perusversio tästä superherkullisesta leivonnaisesta. Alkuperäisestä reseptistä vähensin öljyn määrää neljäsosalla ja tuplasin kuorrutuksen. Lopputulos on lähestulkoon täydellinen.


Pohja:
4 kananmunaa
350 g porkkanaraastetta
150 g rypsiöljyä
4 ¼ dl vehnäjauhoja
4 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
90 g voita sulatettuna
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Vatkaa kuorrutuksen tuorejuusto, voisula, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti