Viimekertaisesta porkkanakakun leivonnasta onkin mennyt jo monta vuotta. Tämä tämänkertainen on ihan perusversio tästä superherkullisesta leivonnaisesta. Alkuperäisestä reseptistä vähensin öljyn määrää neljäsosalla ja tuplasin kuorrutuksen. Lopputulos on lähestulkoon täydellinen.
Pohja:
4 kananmunaa
350 g porkkanaraastetta
150 g rypsiöljyä
4 ¼ dl vehnäjauhoja
4 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
90 g voita sulatettuna
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.
Vatkaa kuorrutuksen tuorejuusto, voisula, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti