sunnuntai 24. marraskuuta 2024

Päärynäinen uuniohrapuuro ja suolakinuski

Puurosta ei kai koskaan saa kovin kaunista annosta. Kauneudesta viis, tässä on aivan mahtavan makuinen puuroannos. Ei tartte lisätä enää mitään. Makeutuskin on jo valmiina mukana. Tuosta intiaanisokerista tuli muuten aika hauskan makuinen kinuski, sopivalla tavalla hiukan erilainen kuin perussokerista keitetty.


Uunipuuro:
1 l Kiehu-maitoa
1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
½ tl suolaa
Päälle:
2 päärynää
3 kuivattua viikunaa
¾ dl kuivattuja karpaloita
½ dl mantelirouhetta
Suolakinuski:
2 dl intiaanisokeria
2 dl kuohukermaa
¾ tl suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita suuressa, uuninkestävässä vuoassa yhteen maito, ohrasuurimot ja suola. Nosta pata 200-asteiseen uunin alaosaan ja anna hautua puoli tuntia. Sekoita.

Kuori ja viipaloi päärynät. Silppua viikunat. Levitä päärynäviipaleet puuron päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista 45 minuuttia. Ripottele pinnalle mantelirouhe, viikunat ja karpalot. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Mittaa kattilaan kinuskin sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua silloin tällöin sekoittaen n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Valuta kinuski puuron päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti