En tiedä oliko tää varsinaisesti pizzaa, mutta aivan superhyvää piirakkaa ainakin. Pohja oli pehmeä ja imaisi kivasti tomaattikastikkeesta irronneen nesteen. Täyte oli maukasta ja sitä oli riittävästi. Myös herra 13-v tykkäsi.
Taikina:
1 ½ dl vettä
½ tl suolaa
1 tl hunajaa
5 g kuivahiivaa
3 ½ dl durumvehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike:
500 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl punaviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa
Täytteeseen lisäksi:
140 g pakastettuja metsäsieniä
250/125 g mozzarellaa
Pinnalle:
250 g ricottaa
Valmista annos grillattua zucchinia sitruunamarinadissa. Sulata sienet.
Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 45 minuuttia.
Puolita kastikkeen tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valuta mozzarella ja silppua pallo pieniksi kuutioiksi. Kauli taikina levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä pohjalle tomaattikastike. Ripottele päälle mozzarellakuutiot, kesäkurpitsaviipaleet ja sienet. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kypsynyt ja juusto sulanut (n. 10 minuuttia). Lusikoi lopuksi päälle ricotta nokareina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti